O NAMA

Fl Stakorina d.o.o. Čajniče osnovana je 2014. godine na lokaciji nekadašnjeg privrednog giganta Stakorina, u mjestu Luke, Općina Čajniče. Već u prvoj godini poslovanja društvo uspijeva pokrenuti polufinalnu preradu drveta tj. proizvodnju rezane građe jela/smrča i upošljava domaću radnu snagu. Za nepunu godinu od početka poslovanja društvo upošljava dodatni broj radnika i već krajem 2015. godine pušta u rad novu proizvodnu liniju za proizvodnju panel ploča. Društvo ima tendenciju rasta i razvoja na području Općine Čajniče i šire.

Naša misija

Misija Fl Stakorina d.o.o. Čajniče je da postane lider u proizvodnji i prometu polufinalnih i finalnih proizvoda od drveta na području Bosne i Hercegovine formirajući krug lojalnih i zadovoljnih kupaca.

Naša vizija

Snažna kompanija u Istočnoj Bosni za prizvodnju drvenih asortimana uz proširenje kapaciteta proizvodnje i maximalnu optimizaciju poslovanja, koristeći komparativne prednosti i prateći svjetske trendove u drvnoj industriji.

Certifikati

Posjedujemo certifikat ISO 9001 i FSC.

Partneri

Društvo Fl Stakorina d.o.o. Čajniče je izvozno orijentisano tako da imamo uspostavljenu saradnju sa kupcima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Egipta, Saudijske Arabije, Slovenije, Hrvatske, Austrije, Rumunije, Kine…

2
Razvoj naše kompanije

Snažna kompanija u Istočnoj Bosni

Oktobar 2015.

Društvo upošljava dodatni broj radnika i  pušta u rad novu proizvodnu liniju za proizvodnju panel ploča.

Oktobar 2014.

Društvo uspijeva pokrenuti polufinalnu preradu drveta tj. proizvodnju rezane građe jela/smrča i upošljava domaću radnu snagu.

04. Septembar 2014.

Osnivanje Fl Stakorina d.o.o. Čajniče na lokaciji nekadašnjeg privrednog giganta Stakorina, u mjestu Luke, Općina Čajniče.