PROIZVODNJA

Polufinalni proizvod

Proizvodimo visokokvalitetnu dasku od jele/smrče različitih dimenzija. Ista se prodaje u sirovom stanju kao i toplinski tretirana i osušena od 8% do 20% vlažnosti, a u skladu sa zahtjevima kupca.

Finalni proizvod

Panel ploče čija je jezgra proizvedena od drveta četinara(jela/smrča) uvezana trakama natopljenim u vosak/ljepak. Jezgra je presvučena i zaljepljena sa dva sloja furnira tako što prvi sloj furnira predstavlja furnir topole debljine 1,5mm dok je drugi sloj furnira u pravilu debljine 0,5-0,6mm i prilagođen je zahtjevima kupca. Prednost panel ploče u odnosu na ivericu, šper ploču i MDF je u tome što je lakša, duže traje, vrlo jednostavna za obradu, košta manje, posjeduje visoku izdržljivost i otpornost na toplinu i pogodna je za uređenje enterijera, pravljenje vrata,polica za knjige, ploča, klupa i stolova. U mogućnosti smo proizvesti širok spektar panel ploča u različitim debljinama i veličinama a sve po zahtjevu klijenta.

Specifikacija:

Sadržaj vlage: 8-10%
Debljina (mm): 15mm, 16mm, 18mm, 22mm, 25mm
Veličina: 1220 * 2440mm ili po zahtjevu kupca
Završni sloj: bukva, hrast, breza, američki hrast, višnja…

5
certifikati

Certifikati

Certifikat ISO 9001 potvrda je o uspješnom zadovoljavanju zahtjeva međunarodne norme ISO 9001, sistema upravljanja kvalitetom u proizvodnom i rukovodnom procesu. Posjedovanjem ovog certifikata dokazali smo uspješno implementiran sistem upravljanja kvalitetom u našoj firmi.

FSC CoC certifikat predstavlja vjerodostojan znak odgovorne proizvodnje i eksploatacije šumskih sortimenata omogućavajući potrošačima i kompanijama da odluke o kupovini donose na osnovu kriterija zaštite okoliša i koristi ljudima.